Stappenplan

Voor een goed gevoel

Om je weer goed te voelen daar moet je iets voor doen! Je moet echt de nodige stappen  zetten. Stappen van Donker naar Licht. In je bed blijven liggen of op de bank blijven zitten daar kom je niet echt verder mee.

Het stappenplan kan je helpen. Het bestaat uit 10 stappen en de de eerste 3 stappen zet ik hier alvast voor je neer:

De allereerste stap is je bed uit komen en als je dat is gelukt van de bank af komen. In stap 1 wordt dit verder toegelicht.
De tweede stap is het aanbrengen van structuur in je leven waardoor je de vicieuze negatieve cirkel, waarin je gevangen zit, zelf doorbreekt en weer in het leven stapt. Een plan van aanpak, daar gaat stap 2 over. De derde belangrijke stap is het doorbreken van je automatische gedachtenpatronen. Je gedachten spelen een belangrijke rol bij het instand houden van je depressie. Hoe je destructieve gedachten op het spoor komt en hoe je ze kunt veranderen, daar gaat stap 3 over. De stemming verbetert.

De overige stappen gaan oa over het belang van sociale contacten, over het omgaan met teleurstelling en tegenslag, over het belang van beweging, het erkennen van je kwaliteiten en het volgen van je hart.

 

 

Bestel uw plan van aanpak en begin